Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget betydeligt til videnskaben. Fra rendyrkning af gær til udvikling af pH-skalaen og klik-kemi, har Carlsberg Laboratorium gjort flere store opdagelser. På dette foredrag får du mulighed for at dykke ned i forskningen bag ølproduktionen.
Fokus på bæredygtighed og innovationBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil fortælle om forædling af byg og humle samt deres bæredygtige dyrkning. Du vil også høre om maltning og udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden smagsændringer.
Klimatolerante fødevarer og fortidens DNAForedraget vil også give indsigt i teknologi til klimatolerante fødevarer og hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan hjælpe os med at forstå fortidens planter. Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Ryomgård Kultur- og Fritidscenter, Marienhoffvej 13C, 8550 Ryomgård
Entré: 30 kr
Arrangør: Ryomgaard Bogcafe
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her