Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Ryomgård - tirsdag den 30. marts

Profilbillede
dato

Ryomgård er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00 

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 to mænd på 43 og 52 år samt en kvinde på 42 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

De sigtes alle for besiddelse af narko med henblik på videresalg, efter de mandag middag blev anholdt i en lejlighed i Aarhus C, hvor Østjyllands Politis specialpatrulje under en ransagning fandt en større mængde heroin. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.  


**

 

Røveri i LokalBrugsen i Brabrand

Østjyllands Politi fik mandag kl. 21.10 en anmeldelse om, at to mænd havde begået røveri i LokalBrugsen på Spobjergvej i Brabrand. 

En medarbejder fortalte, at de to mænd var kommet ind i butikken lige omkring lukketid kl. 21.00, hvorefter den ene havde peget på ham med en pistollignende genstand og beordret ham til at give ham pengene fra kassen. Derefter tog mændene flere kartoner cigaretter fra tobakshylden bagved, inden de løb fra stedet. 

Politiet havde hurtigt patruljer i området, men det lykkedes ikke at finde frem til gerningsmændene. 

De to mænd beskrives som: 

A: 
Mellemøstlig af udseende, brun hudfarve
Ca. 18-20 år
Ca. 170-175 cm høj, spinkel
Bar blåt mundbind
Iført mørk dynejakke og mørke bukser

B: 
Ca. 18-20 år
Fedladen
Bar blåt mundbind
Iført sort dynejakke, sorte bukser og sorte sko

Har du oplysninger om de to mænd, kan du give dem via tlf. 114. 

**

 

Mand anholdt for indbrud i virksomhed

Mandag aften kl. 22.00 gik alarmen hos et bolighus på Vintervej i Hasle, og da en medarbejder kort efter kom frem, kunne han konstatere, at der var kastet en brosten gennem en rude, og at der var stjålet et billede fra butikken. 

En patrulje kom kort efter til adressen, og mens betjentene var på stedet, bemærkede de en mand, som vandrede rundt i området. De tog kontakt til den 40-årige mand, som virkede påvirket, men nægtede at have noget indbruddet at gøre. 

Ved gerningsstedet var der spor efter en scooter, ligesom der også var fodspor inde på gulvet i forretningen. 

Betjentene fandt scooteren tæt på butikken, og manden erkendte nu, at han havde kørt på den. Da fodsporene og mandens skosåler samtidigt så ud til at matche, blev han anholdt og sigtet for indbruddet. 

Knallerten viste sig at være stjålet, og i den 40-åriges lomme lå en klump hash – derfor blev han også sigtet for tyveri og for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Det stjålne billede blev i første omgang ikke fundet. 


**

 

Brand i bil i Gylling

Østjyllands Politi fik mandag morgen en anmeldelse om, at en bil, der holdt ved en privatadresse i Gylling ved Odder, var brændt i løbet af natten. En patrulje kørte til stedet og konstaterede, at bilen var helt brændt ud. En beboer i nærheden fortalte, at hun havde hørt et brag om natten, som nok var kommet fra bilen. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen, men Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at den er påsat og hører derfor gerne fra eventuelle vidner via tlf. 114. 

**

 

Ung knallertfører forsøgte at køre fra politiet

En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede mandag kl. 18.15 en 17-årig dreng, der kørte på knallert på Eskelundvej i Viby uden hjelm. 

Betjentene gav tegn til, at drengen skulle køre ind til siden, men i stedet kørte han ud midt på vejen, så patruljen ikke kunne overhale ham. Han kørte ind ad flere stisystemer og mindre veje og fortsatte med at ignorere udrykningen på patruljebilen. 

Flere gange måtte patruljen undvige knallerten, da drengen foretog sving ind mod bilen, når de var ved at komme op på siden af ham. 

Det lykkedes dog efter omkring to kilometers eftersættelse betjentene at få standset den 17-årige, som blev anholdt på stedet. 

Han blev sigtet for flere færdselsforseelser, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Desuden blev han sigtet for at køre på en tunet knallert, da betjentene havde mistanke til, at den kunne køre en del hurtigere, end den må. 

Den 17-årige blev efterfølgende kørt hjem til sin mor. 

**

 

Kvik anmelder fik standset indbrud i bil

En kvinde, der bor ved Danmarksgade i Randers C, vågnede natten til tirsdag omkring kl. 3.40 ved nogle høje bankelyde. Da hun kiggede ud, så hun en mand stå og hamre med et metaldæksel på sideruden til en varebil. 

Hun ringede derfor til politiet, og få minutter kom en patrulje til stedet. Betjentene fik straks øje på en 53-årig mand, som stod tæt på bilen. Ved siden af ham lå metaldækslet, og der var tydelige mærker efter det på bilens rude, der dog ikke var blevet knust. 

Den 53-årige blev anholdt og sigtet for at have forsøgt at bryde ind i varebilen, hvor der lå en del værktøj. 

**

 

Flere tyverier fra varebiler

Østjyllands Politi har det seneste døgn fået tre anmeldelser om tyverier fra varebiler i Favrskov og i Randers NV. 

Tyverierne fandt sted på Skelvangsvej i Randers NV, på Gl. Skanderborgvej i Farre og på Jernbanegade i Thorsø. Ved alle tyverierne blev låsen til varebilen brudt op, og der blev stjålet værktøj for en del tusinde kroner. 

Østjyllands Politi får jævnlig anmeldelser om indbrud i varebiler, hvor der bliver stjålet værktøj, og efterforsker løbende tyverierne. 

Er du håndværker, og har du en varebil, så er her fem gode råd: 

Undgå så vidt muligt at opbevare kostbart værktøj i bilen
Undgå at parkere på øde, mørke steder
Parker hvis muligt, så det er svært at komme til side- og bagdør
Mærk dit værktøj – og sæt klistermærker på bilen, hvor der står, at værktøjet er mærket
Sæt evt. en alarm i bilen 

 

**

Tuschtegninger kan blive dyrt for ung mand

Nogle tags og kruseduller med en tusch kan gå hen og blive en dyr fornøjelse for en 26-årig mand. En vagt kontaktede mandag kl. 19.10 politiet, da han så den 26-årige stå og tegne på billetautomat ved et stoppested på Klostergade i Aarhus. 

Han holdt øje med manden og kunne efterfølgende vise betjentene hen til ham. Den 26-årige erkendte straks at have tegnet på automaten og fik besked på at gøre rent efter sig. Det viste sig dog, at tuschen ikke kunne gå af. 

Derfor blev han sigtet for hærværk, og han kan muligvis se frem til at skulle betale erstatning til Midttrafik, der ejer automaten. 

**

Bilbrand formentligt påsat

Nogle beboere på Nyringen i Risskov vågnede natten til tirsdag lidt over kl. 2.00 ved et brag fra p-pladsen tæt på. Da de kiggede ud, så de en bil stå i flammer, og politi og brandvæsen kom kort efter til stedet. Bilen nåede at brænde helt ud, og det så også ud til, at der var kommet mindre skader på en bil, der holdt i nærheden.

Et vidne havde set en mand stå ved bilen, kort før den brød i brand, og Østjyllands Politi efterforsker branden som påsat.  

Har du oplysninger i sagen, kan kontakte politiet via tlf. 114. 

**

Butikstyv stjal bøffer og laks

En medarbejder i Føtex på Frederiks Allé i Aarhus C opdagede mandag kl. 19.50, at en kvinde i butikken åbnede en pakke med et par bøffer, hvorefter hun stak bøfferne i lommen.  

Bagefter stak hun en pakke laks ind under jakken, inden hun forsøgte at forlade forretningen uden at betale for varerne. Hun blev dog tilbageholdt af personalet, der tilkaldte politiet. 

Da betjentene kom frem, blev kvinden sigtet for butikstyveri. 

**

Færdsel

Mandag kl. 6.41 skete der et færdselsuheld på Frederikslundvej ved Ryomgård. En 29-årig mandlig bilist var i et kort øjeblik uopmærksom og kørte op bag i en 55-årig mandlig cyklist, som væltede ud i rabatten. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken. 

Mandag kl. 12.39 skete der et færdselsuheld i krydset Risvang Allé/Bethesdavej i Aarhus N. En 79-årig mand kom kørende på knallert, da han blev ramt af en bil i krydset. Knallertføreren blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen. Bilisten var kørt fra stedet, da politiet kom frem. 

Mandag kl. 15.10 blev en 53-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret af en patrulje på Trangstræde i Randers C. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

  • På Bjergegårdsvej i Hinnerup begået mellem torsdag d. 25/3 kl. 12.00 og mandag d. 29/3 kl. 12.20
  • På Råhøjparken i Stavtrup ved Viby begået mellem søndag d. 28/3 kl. 12.00 og mandag d. 29/3 kl. 19.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi