Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Ryomgård - onsdag den 12. maj

Profilbillede
dato

Ryomgård er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 i Retten i Randers en 25-årig mand, der sigtes for grov vold og trusler mod en 24-årig mand den 30. april i Lystrup samt for vidnetrusler rettet mod en 55-årig kvinde og hærværk mod hendes bil begået i Nimtofte tirsdag formiddag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Solgte falsk iPhone og blev civilt anholdt af køberen

En 22-årig mand havde fundet en iPhone 12 Pro til salg på Facebook Marketplace til 6500 kroner og havde aftalt med mødes med sælgeren ved Nøddehegnet i Brabrand ved 12.30-tiden tirsdag eftermiddag. Den 22-årige havde taget to venner med, og de mødtes med sælgeren som aftalt.

Sælgeren viste dem telefonen, der lå i iPhoneæske, og den 22-årige mand gav sælgeren de 6500 kroner i kontanter. De han fik kigget lidt nærmere på telefonen, gik det dog op for ham, at den var falsk, og i samme øjeblik stak sælgeren af fra stedet i retning mod Silkeborgvej.

Den 22-årige mand og hans to kammerater løb efter ham og fik indhalet ham, hvorefter de fik ham lagt ned på jorden, og efter lidt tumult lykkedes det dem at foretage en civil anholdelse, hvorefter de fik en forbipasserende kvinde til at ringe efter politiet.

Sælgeren skyndte sig at aflevere den 6500 kroner tilbage, og bad dem om ikke at involvere politiet. Men betjentene ankom kort efter til stedet og overtog anholdelsen af den 29-årige mand, der blev sigtet for bedrageri.

**

 

Specialpatruljen fandt skunklaboratorie i Ryomgård

Tirsdag kl. 12.45 var et hold betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Ryomgård, fordi de havde mistanke om, at der muligvis var oprettet et skunklaboratorium på stedet. Mistanken blev ikke mindre af, at vinduerne var blændet af, og den blev endeligt bekræftet, da betjentene, ved hjælp fra en låsesmed, fik adgang til stedet.

På adressen fandt de et meget veludført skunklaboratorium med 243 friske hampplanter, der omregnet ville have givet tæt på syv kilo hash. Derudover blev der fundet knap et kilo tørret marihuana.

Mens politiet var på stedet, ankom en 38-årig mand, der erkendte, at det var hans skunklaboratorium. Han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Ved efterfølgende ransagning på manden egen bopæl i nærheden, fandt betjentene en mindre mængde hasholie, som han også blev sigtet for at besidde.

**

 

Bil i brand

Natten til onsdag kl. 03.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Kirkedammen i Aarhus C. Da patruljen ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med at slukke branden, der havde medført skader på to parkerede biler.

Et vidne har forklaret til politiet, at han vågnede ved lyden af et højt brag, hvorefter han kiggede ud af vinduet og så to mørkledte personer på en scooter køre fra stedet i nordlig retning. Politiet kan ikke afvise, at der har været tale om en påsat brand og vil derfor gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set nogen personer i området umiddelbart før kl. 04.00.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

**

 

Unge mænd røg hash i baggård

Tirsdag kl. 22.55 kørte en patrulje forbi en baggård ved Åbogade i Aarhus N, hvor der sad to unge mænd, der virkede noget nervøse over politiets tilstedeværelse. Da der lugtede af hash omkring dem, blev de gjort bekendt med, at betjentene ville visitere dem, hvorefter den ene af dem, en 17-årig mand selv fremviste en pose med hash og en peberspray.

Den 17-årige mand blev herefter sigtet for narkobesiddelse og overtrædelse af våbenloven. Under visitation blev han ikke fundet i besiddelse af andre ulovlige genstande, og det gjorde hans kammerat heller ikke. Da den sigtede var under 18 år, blev både hans mor og de sociale myndigheder orienteret om sagen.

**

 

Havde hash i lejligheden

Tirsdag kl. 17.01 var Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Randers NØ, fordi betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika på adressen. Da betjentene nærmede sig lejligheden, kunne de med det samme lugte, at der blev røget hash på stedet, og den 53-årige mand, der åbnede døren erkendte da også, at han netop havde røget en joint.

Ved ransagningen af lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash samt en del salgsposer, og den 53-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

 

Røg fra tændt gryde

Tirsdag kl. 14.18 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beboer på Frederiks Allé i Aarhus, der kunne lugte røg fra nabolejligheden. Da politiet ankom til stedet, bankede betjentene på i den pågældende lejligheden, hvor en 67-årig mand åbnede døren.

Manden blev hjulpet ud, hvorefter betjentene gennemgik lejligheden, hvor de kunne konstatere, at der ikke var nogen flammer, men at røgen stammede fra en gryde med olie, der var efterladt tændt på komfuret. Den 67-årige mand blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning.

**

 

Brand i træport

Tirsdag kl. 19.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en træport ind til en baggård ved nogle udlejningsboliger på Udbyhøjvej i Randers NØ. Branden blev dog hurtigt slukket, og der var kun gået ild i den nederste del af porten med mindre materiel skade til følge. Ingen personer kom noget til. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Færdselspolitiet var tirsdag eftermiddag og aften atter en tur på vejene i det vestlige Aarhus og langs Ringvejen i Aarhus. Det kom der 35 sigtede og 40 sigtelser ud af – heraf 21 klipsager:

  • 8 x hastighed til klip i 50 km/t zone
  • 2 x hastighed til klip i 60 km/t zone
  • 3 x overhaling højre om
  • 2 x rødt lys
  • 6 x brug af håndholdt mobiltelefon
  • 1 x kørsel i frakendelsestiden
  • 3 x sikkerhedssele
  • 12 x andre sager

Tirsdag kl. 08.12 skete der et færdselsuheld på Gyllingvej i Odder. En 22-årig kvindelig bilist kom kørende ad Gyllingvej og holdt stille bag ved en slamsuger. Det opdagede en 53-årig mandlig bilist for sent, og han kørte derfor ind i den 22-åriges bil med betydelig materiel skade til følge. Parterne blev tilset i en ambulance, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 53-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 17.25 skete der et færdselsuheld på Houvej ved Odder. En 63-årig kvindelig bilist kom kørende ad Houvvej og skulle svinge til venstre ad Hølkenvej, da hun stødte sammen med en anden bil, ført af en 19-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og den 19-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for lettere kvæstelser. Den 63-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet noget til.

Tirsdag kl. 20.00 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narkotika med henblik på videresalg, brug af mobiltelefon under kørsel og for ikke at have medbragt sit kørekort, da han blev standset af en patrulje på Viby Torv i Viby.

Tirsdag kl. 22.05 blev en 59-årig mandlig bilist standset på Edwin Rahrs Vej i Brabrand og sigtet for at køre bil på trods af, at han har fået administrativt inddraget førerretten. Da det var tredje gang på godt en måned, han blev sigtet for kørsel uden førerret blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nordkystvejen i Rygårdstrand, Allingåbro begået fredag den 7/5 kl. 16.00
  • På Markedspladsen i Randers C begået tirsdag den 11/5 mellem kl. 06.00 og kl. 14.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi