Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Ryomgård - mandag den 22. marts

Profilbillede
dato

Ryomgård er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 10.00 en 17-årig ung mand fra Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vidnetrusler og for forsøg på medvirken til falsk forklaring ved at have truet to vidner i en verserende sag, hvor et af hans familiemedlemmer er sigtet. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

16-årig sigtet for spritkørsel – var ved at ramme ind i ambulanceredder

Et færdselsuheld kl. 15.35 i krydset Voldumvej/Erantisvej i Halling ved Hornslet førte pludseligt til en anholdelse af en 16-årig dreng. 

Både politi og ambulancereddere var til stede ved færdselsuheldet, hvor to biler var stødt sammen. 
Mens der blev arbejdet på stedet, kom en varevogn kørende i høj fart på vejen. 

En redder gjorde med hånden tegn til, at bilisten skulle sænke farten, men han fortsatte i samme fart og kørte så tæt forbi ambulancen, at redderen måtte springe til side for ikke at blive ramt. 

Patruljen kørte hurtigt efter bilisten, der standsede lidt længere henne ad vejen. Da patruljen holdt ind, sprang den 16-årige fører ud af bilen og forsøgte at løbe fra stedet, selvom betjentene råbte efter ham, at han skulle stoppe. 

Betjentene fik ham dog hurtigt indhentet, hvorefter han blev anholdt og lagt i håndjern. 

En alkometertest viste, at den 16-årige havde en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret. Derudover blev han sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, da han var tæt på at påkøre ambulanceredderen. 

Drengens forældre og de sociale myndigheder blev desuden underrettet. 

Det er endnu uvist, hvordan drengen havde fået fat i bilen, som tilhører et af hans familiemedlemmer. 

**

Brand gav omfattende skader på bygning

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 7.14 ud til en brand i en villa i to plan på Storegade i Pindstrup ved Ryomgård. Branden var startet i kælderetagen og bredte sig hurtigt videre op i bygningen. 

Brandvæsnet fik slukket branden, men der nåede at ske omfattende skader i hele ejendommen. 

Ingen personer var til stede i bygningen under branden, og ingen kom til skade. Branden startede formentligt ved et komfur, som nogen havde glemt at slukke.   

**

 

Ung motorcyklist anholdt med flere sigtelser

En patrulje på Trille Lucassens Gade i Brabrand fik søndag kl. 16.25 øje på en ung mand, som kørte uden hjelm på en motorcykel uden nummerplader. Betjentene i patruljebilen gav derfor tegn til, at motorcyklisten skulle standse, men i stedet satte han farten op og forsøgte at køre fra politiet. 

Under eftersættelsen kørte han blandt andet op på fortovet på Sigridsvej, inden han på Emmasvej væltede og kort efter blev anholdt. Han kom ikke noget til ved styrtet. 

Føreren af motorcyklen viste sig at være en 16-årig dreng, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Derudover blev han sigtet for ikke at efterkommet politiets anvisninger, for at køre uden hjelm og nummerplader, for at køre på fortovet og for at føre et køretøj uden den lovpligtige forsikring. 

Den 16-åriges 26-årige storebror blev sigtet for at have givet nøglerne til sin motorcykel til en person uden førerret. 

**

Biler i brand i Aarhus V

Østjyllands Politi fik søndag kl. 20.45 en anmeldelse om, at der var brand i en bil på en p-plads på Fjældevænget 102 i Aarhus V. Da politi og brandvæsen kom frem, havde branden bredt sig til yderligere fire biler og en trailer. Tre af bilerne brændte næsten helt ud, mens to fik større brandskader. Ingen personer kom til skade ved branden. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen, men Østjyllands Politi mistænker, at branden er påsat og hører derfor gerne fra vidner, som har set mistænkelige personer på p-pladsen omkring gerningstidspunktet. 

Oplysninger kan gives til politiet via tlf. 114. 

**  

 

Specialpatruljen fandt kokain og anholdt mand

Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede søndag på et tip og besøgte kl. 16.48 en adresse tæt på Hammel. 

Her traf de den 37-årige mand, som bor i lejligheden, og da han havde åbnet for betjentene, viste han dem frivilligt en mindre mængde kokain, som han havde i lommen. 

Patruljen ransagede dog også mandens hjem, og da de fandt noget mere kokain, nogle dopingpræparater, en digitalvægt og flere tegn på, at den 37-årige handlede med stoffer, blev han anholdt og sigtet for narkosalg. 

**

 

Stoffer og kontanter beslaglagt – mand anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede søndag kl. 15.05 en bil i et rutinetjek på Frederiks Allé i Aarhus C. Bag rattet sad en 25-årig mand, som viste sig at være frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. 

Betjentene fik mistanke til, at manden havde stoffer på sig, og han blev derfor visiteret, og bilen blev ransaget. Gemt i et hulrum under gearstangen lå flere salgsposer med skunk og hash, og i den 25-åriges lommer lå nogle tusinde kroner i kontanter. 

Både stoffer og kontanter blev beslaglagt og den 25-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Anholdt efter ”fuckfinger” og skældsord mod politiet

En 56-årig mand rakte natten til søndag kl. 2.30 sin langemand ud mod en forbipasserende politibil, da han stod ved skadestuen på Herredsvej i Aarhus N. Da betjentene standsede og tog kontakt til manden, begyndte han at råbe skældsord af patruljen og opførte sig aggressivt. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 7.40 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersbro i Randers C. 

Søndag kl. 14.45 skete der et færdselsuheld i krydset Stadion Allé/Ellemarksvej i Aarhus C. En 27-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 70-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen med mindre kvæstelser. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Søndag kl. 15.04 skete der et færdselsuheld i krydset Tjærbyvej/Østre Boulevard i Randers NØ. En 36-årig kørte ud i krydset og ramte ind i en 39-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Søndag kl. 15.10 skete der et færdselsuheld i krydset Erantisvej/Villendrupvej i Halling ved Hornslet. En 68-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ind foran en bil ført af en 32-årig mand, som ramte ind i siden på hendes bil. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 68-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ebeltoftvej i Ommestrup ved Mørke begået søndag d. 21/3 kl. 7.00 
På Skelagervej i Aarhus N begået mellem fredag d. 19/3 kl. 14.00 og søndag d. 21/3 kl. 9.30
På Selandersvej i Randers NV begået mellem fredag d. 19/3 kl. 11.00 og søndag d. 21/3 kl. 9.50
På Bronzealdervej i Odder begået lørdag d. 20/3 mellem kl. 21.15 og kl. 21.30
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi