Østjyllands Politi: Nyt fra Ryomgård - torsdag den 4. juni

dato

Ryomgård er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.30 i Retten i Randers en 19-årig mand, der sigtes for forsøg på røveri mod en 52-årig mand i hans lejlighed på Infanterivej i Randers den 2. juni ved 11/12-tiden. Den 19-årige er sigtet for, sammen med en pt. ukendt medgerningsmand, at have tiltvunget sig adgang til lejligheden, skubbet og truet den 56-årige mand, hvorefter de gik rundt i lejligheden, dog uden at tage noget med derfra.

Han er desuden sigtet for røveri mod en 36-årig mand på Falkevej i Randers NØ den 2. juni kl. 21.50, hvor han, sammen med flere ukendte gerningsmænd, slog og sparkede den 36-årige flere gange i hovedet og på kroppen, hvorefter de fratog ham 500 kroner.

Den 19-årige mand er også sigtet for vold mod en 19-årig mand begået den 30. maj kl. ca. 20.15 på Rypevej i Randers NØ, hvor han fastholdt den 19-årige, der af flere medgerningsmænd blev slået i hovedet flere gange.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved dagens grundlovsforhør, da der fortsat er medgerningsmænd på fri fod.

**

 

Thailandsk kvinde sigtet for ulovligt arbejde

Onsdag kl. 10.25 besøgte en patrulje en adresse i Hammel, hvor politiet havde fået oplysninger om, at der muligvis blev udført ulovligt arbejde. På adressen befandt der sig en 26-årig, thailandsk kvinde, der var i færd med at slå græs. Kvinden blev kørt med på stationen til nærmere afhøring, hvor hun forklarede at hun arbejdede på adressen for at tjene lidt penge.

Da kvinden ikke har tilladelse til at arbejde i Danmark blev hun sigtet for ulovligt arbejde. Kvinden fik en bøde på 4500 kroner og er fortsat i politiets varetægt i op til 3x24 timer, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen. Den 46-årige mand, der havde ansat kvinden, blev sigtet for at have ansat hende velvidende, at hun ikke var i besiddelse af en arbejdstilladelse.

**

 

Mand anholdt under demonstration

I forbindelse med en større demonstration i Aarhus onsdag eftermiddag/aften skabte en 25-årig, stærkt beruset mand kort før kl. 19.00 uro ved Rådhuspladsen, hvor han blandt andet skubbede til en anden mand. Den 25-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

I forbindelse med anholdelsen forsøgte han gentagne gange at vriste sig fri og ignorerede betjentenes besked om at holde sig i ro. Han ønskede heller ikke på anmodning fra betjentene at oplyse navn, adresse eller fødselsdato, og han blev derfor også sigtet for både at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyse sin identitet.

Det var ikke politiets opfattelse, at manden var en del af demonstrationen, der i øvrigt forløb helt roligt. Der var dog så mange deltagere, at det kortvarigt var nødvendigt at lukke for trafikken på Rådhuspladsen mellem Frederiks Allé og Park Allé.

**

 

Narkobilist mistede bilen og fik besøg af politiet

Onsdag kl. 15.11 blev en 24-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Randers NØ. Hendes bil blev desuden beslaglagt, da det var tredje gang, hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Det var i øvrigt også tredje gang i år, hun blev sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Senere onsdag aften fik den 24-årige kvinde besøg af specialpatruljen på sin adresse i Randers C, da betjentene havde fået oplysninger om, at der muligvis blev opbevaret og solgt narko fra adressen. I forbindelse med ransagning på stedet fandt betjentene noget kokain og hash, og den 24-årig kvinde, samt en 27-årig mand, der også har bopæl på adressen, blev anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

 

Gemte narko i køkkenskufferne og fryseren

Onsdag kl. 23.05 bankede et hold betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje på hos en 59-årig mand i Randers C, hvor der var mistanke om, at der blev opbevaret narkotika. Den 59-årige mand fremviste selv noget hash, der lå i en køkkenskuffe, men da betjentene ransagede resten af lejligheden, var der mere at komme efter.

Der blev blandt andet fundet noget amfetamin i en fryser, lidt kokain i en anden køkkenskuffe samt en digitalvægt med hashrester og flere salgsposer. Den 59-årige mand blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Ung mand stukket med kniv

Onsdag aften kl. 19.07 modtog Østjyllands Politi via 112 en anmeldelse om, at en person var blevet stukket med en kniv på Tamperdalsvej i Aarhus V. Flere patruljer og en ambulance kørte hurtigt til stedet. Området blev afspærret og afsøgt med hunde, men i første omgang blev der hverken fundet forurettet eller andet i området.

Ca. 10 minutter senere blev en patrulje, der kørte rundt i området for at lede efter den person, der var blevet stukket, vinket ind til siden af en 19-årig mand. På passagersædet i den 19-åriges bil sad en 18-årige mand, som var blevet stukket overfladisk med en kniv.

Den 18-årige blev kørt på hospitalet, hvor han senere blev afhørt. Hans skader var ikke umiddelbart kritiske. Forklaringerne fra den forurettede og vidner var varierende, og det nærmere hændelsesforløb skal nu efterforskes.

**

 

Mand lod sin vrede gå ud over parkerede biler

Natten til torsdag kl. 00.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand iført en grå hættetrøje fik rundt på parkeringspladsen ved Lidl på Jernbanegade i Randers og sparkede til bilerne. Da patruljen kom til stedet og tog kontakt til manden virkede han truende over for betjentene, råbte diverse skældsord af dem og blev ved med at råbe ”kom nu”, mens han knyttede sin hænder.

Den 59-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. I forbindelse med visitation af manden på politigården, fandt betjentene lidt hash i hans brystlomme, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Rutinekontrol endte i to anholdelser

Onsdag kl. 17.13 standsede en patrulje en bil på Viborgvej i Aarhus i forbindelse med en rutinekontrol. Bilens 22-årige, mandlige førere blev testet med et narkometer, der gav udslag for cannabis, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Da betjentene syntes, der lugtede af hash inde i bilen blev denne ransaget. Betjentene fandt flere salgsposer med hash og skunk samt et større kontantbeløb, og den 22-årige mand blev derfor også sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg.

Mens betjentene arbejdede på stedet kom en mand gående forbi og gestikulerede med armene, mens han pegede fingre af patruljen og råbte af dem. Manden fortsatte af Vibyvej, men vendte sig rundt og råbte igen af patruljen, og i øvrigt af alle andre, der gik forbi, hvorefter han tog opstilling på kørebanen og rakte fuck-finger til patruljen. Den 39-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Brand i maskinhus

Onsdag kl. 13.19 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et gammelt maskinhus på Sorvadvej i Sorvad, Allingåbro. Husets ejer, en 76-årig mand, forklarede, at han dagen forinden havde været i færd med at brænde affaldstræ i en jerntønde foran maskinhuset. Han var gået fra tønden, mens der fortsat var gløder i, og brandvæsnet kunne derfor ikke afvise, at branden kunne have bredt sig fra tønden og have antændt det resterende affaldstræ foran maskinhuset. Kort efter kl. 14 var branden slukket, og ingen personer kom noget til.

**

 

Brand i bygning under nedrivning

Onsdag kl. 20.37 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bygning under nedrivning på Bytoften i Risskov. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden kan være påsat, idet der umiddelbart var ild to forskellige steder i bygningen.

**

 

Brand i stråtækt tag

Onsdag kl. 18.46 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i et stråtækt tag på en ejendom på Tjerrildvej i Tjerrild, Ryomgård. Ilden var muligvis opstået ved en gnist fra skorstenen og havde spredt sig til den stråtækte tag. Brandvæsnet var hurtigt på stedet, så branden nåede ikke at brede sig ret meget. Ingen dyr eller personer kom til skade i forbindelse med branden.

**

 

Brand i container

Natten til torsdag kl. 03.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i flere plastikcontainere og et træskur på Rosenvangs Allé i Viby J. Brandvæsnet var hurtigt på stedet og kl. 04.45 var efterslukningsarbejdet færdigt. Branden var formentlig opstået i en af containerne, hvorefter den havde bredt sig til en trækonstruktion og op på taget af en el-bygning, der lå ved siden af. Ingen personer kom noget til ved branden, og årsagen er fortsat ukendt.

**

 

Bil i brand

Onsdag kl. 15.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var gået brand i en bil på Karl Krøyers Vej i Aarhus N. Den 36-årig mand, der havde kørt bilen, fik slev slukket branden med en flaske vand, og ingen personer kom til skade. Årsagen til branden kendes ikke.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 10.47 skete der et færdselsuheld på Høgemosevej i Ølsted, Trige. En 29-årig kvindelig bilist kom kørende ad Høgemosevej, da hun tabte en fersken ned i bunden af bilen. Hun forsøgte at samle den op og fjernede derfor blikket fra vejen et øjeblik. Da hun kiggede op igen var hendes bil kommet over i modsatte kørebane, hvor den stødte sammen med en modkørende bil, der blev ført af en 21-årig mand. Begge parter blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men de slap med overfladiske skader. Den 29-årige kvinde blev sigtet for forkert placering på vejen ved ikke at have udvist agtpågivenhed.

Onsdag kl. 14.06 blev en 32-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Nordkystvejen i Allingåbro.

Natten til torsdag kl. 00.30 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Guldsmedgade i Aarhus C.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Næringen i Risskov begået mellem mandag den 20/4 kl. 15.00 og onsdag den 3/6 kl. 12.00
Kilde: Østjyllands Politi