Nyt fra Ryomgård i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ryomgård er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 55-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

Natten til onsdag kl. 4.15 vågnede en mand, der bor på Rolfsgade i Viby, da han kunne høre en rude blive knust. Da han kiggede ud, kunne han se, at det var en siderude på hans bil, der var blevet knust, og inde i bilen sad en fremmed mand. 

Bilejeren ringede til politiet, kort inden den fremmede mand stak af på en cykel. 

En hundepatrulje var hurtigt i området, og på Dansgade fik betjentene øje på en cyklist, der svarede nøje til det signalement, som bilejeren havde givet. De satte efter cyklisten, der skyndte sig at cykle ind ad en sti, og den ene betjent steg derfor ud af bilen og fortsætte eftersættelsen til fods. 

På Skjoldsgade forsvandt manden ind i nogle private haver, og den anden betjent og politihunden ankom nu til stedet. Hunden snusede sig frem til et koben og en cykellygte, der var smidt ved et buskads, og pludseligt opdagede patruljen manden, der kom løbende ud fra en have lige ved siden af. 

Selvom betjentene råbte ham an, fortsatte han sin flugt, og det endte med, at politihunden blev sat efter ham. Den indhentede hurtigt den 55-årige mand, der blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri. 

Da det viste sig, at cyklen var meldt stjålet, blev han også sigtet for at have stjålet den. 

Den 55-årige er prøveløsladt efter en dom for ligeartet kriminalitet, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

Fandt sin stjålne cykel på nettet

En 45-årig mand kontaktede tirsdag kl. 9.25 politiet og fortalte, at han aftenen før havde fået stjålet sin cykel på hans adresse i Randers NV, og nu havde han fundet cyklen til salg på nettet. 

Den 45-årige havde ladet som om, han var en interesseret køber og havde aftalt at mødes med sælgeren et sted i Randers. Da en 31-årig mand lidt senere kom cyklende på den stjålne cykel til det aftalte sted, blev han mødt af to betjente, der anholdt ham og sigtede ham for tyveri. 

Den 45-årige kunne nemlig bevise, at det var hans cykel, da han kunne fremvise kvittering og havde stelnummeret på den. 

**

 

To biler i brand i Risskov – en anholdt

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 00.39 en anmeldelse om, at der var brand i to biler på en p-plads på Kamma Klitgårds Gade i Risskov. 

Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden i de to biler, der stod ved siden af hinanden. Ingen personer kom noget til ved branden, der forårsagede en del skade på bilerne. 

Ud fra fundene på stedet vurderede politiet, at branden var påsat, og den videre efterforskning førte onsdag morgen til anholdelsen af en 34-årig mand, som blev sigtet for brandstiftelse. 

Han skal nu afhøres, og Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at klarlægge hændelsesforløbet. 

**

Fandt hash og kontanter i lejlighed

En patrulje fra lokalpolitiet i Aarhus Vest var tirsdag kl. 11.28 på en opgave ved en adresse i Brabrand, da de pludseligt kunne lugte hash fra en lejlighed i en opgang. 

Betjentene bankede på, og da en 37-årig mand åbnede op, blev han visiteret, og lejligheden blev ransaget. 

I hans hjem fandt patruljen en del salgsposer med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. Den 37-årige blev derfor anholdt og sigtet for narkosalg. Da han havde en peberspray på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 14.36 skete der et færdselsuheld på Bøggildsvej i Todbjerg ved Hjortshøj. En 47-årig mandlig bilist kom tilsyneladende for langt over i den modsatte side af vejen og ramte ind i en bil ført af en 74-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 47-årige gik efterfølgende fra stedet, men han blev kort efter fundet af en patrulje på sin bopæl i nærheden. Her blev han anholdt og sigtet for spritkørsel, da betjentene havde mistanke til, at han havde været påvirket under kørslen. 

Tirsdag kl. 18.15 blev en 57-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Randers NØ. Da han havde et par joints i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Tirsdag kl. 19.02 skete der et færdselsuheld i krydset Havkærvej/Bysmedevej i Tilst. En 18-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 21-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 18-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 21.00 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Dronningborg Boulevard i Randers NØ. 

Natten til onsdag kl. 1.13 blev en 47-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Thorsagervej ved Ryomgård

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Stokbrovej i Elev begået mellem søndag d. 21/8 kl. 12.00 og tirsdag d. 23/8 kl. 10.00
På Stokbrovej i Elev begået mellem søndag d. 21/8 kl. 16.00 og tirsdag d. 23/8 kl. 11.20
På Vorregårds Allé i Aarhus N begået tirsdag d. 23/8 mellem kl. 10.15 og kl. 12.00
På Fiskergade i Aarhus C begået mellem mandag d. 22/8 kl. 23.00 og tirsdag d. 23/8 kl. 13.00
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi