Falsk "bankmand" på spil igen

Profilbillede
dato

Onsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 87-årig kvinde fra Højbjerg, der var blevet udsat for svindel. Kvinden var ved 16-tiden blev ringet op på sin fastnettelefon fra ukendt nummer. En mand fortalte hende, at der var noget galt med hendes konto i Nordea Bank. 

Kort efter mødte en mand op på kvindens adresse for at afhente hendes dankort, som hun udleverede til ham. Efterfølgende kunne kvinden konstatere, at der var hævet penge på hendes konto.

Gode råd fra politiet
Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den sammen som i de to ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. 

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Kilde: Østjyllands Politi
Kilde: Østjyllands Politijyllands Politi