Døgnrapporten i Ryomgård: tirsdag den 26. oktober

Profilbillede

Ryomgård er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.30 i Retten i Randers to mænd på 18 og 20 år, der sigtes for vold og vold af særlig farlig karakter ved i aftes kl. 20.15 på Tingvej i Horslet at have overfaldet en 17-årig dreng ved at vælte ham omkuld og sparke ham flere gange i ansigtet og på kroppen.

De er desuden begge sigtet for ulovlig tvang og frihedsberøvelse af den 17-årige dreng ved efterfølgende at have tvunget ham til at udlevere sin mobiltelefon og truet ham til at følge med dem.

Den 20-årige er desuden sigtet for tre tilfælde af vidnetrusler, dels mod den 17-årige dreng og dels mod tilstedeværende vidner til overfaldet, ved verbalt at true med vold og deslige, hvis de blandede sig eller kontaktede politiet.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Voldsom butikstyv røg direkte i fængsel

Mandag kl. 17.27 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Bilka i Tilst, hvor nogle vagter havde tilbageholdt en noget udfarende butikstyv. En vagt havde set manden fylde sin rygsæk med LEGO-sæt, hvorefter han var gået mod udgangen uden at betale for noget.

Vagten fik fat i manden tæt på hovedindgangen, og manden standsede frivilligt, hvilket gav vagten mulighed for at ringe efter assistance fra en kollega. Mens vagten stod med telefonen i hånden, tog manden pludselig en hånd i buskelommen og hev en peberspray op, som han sprayede i hovedet på vagten, hvorefter han stak af.

Vagten forsøgte at følge efter, og han fik også assistance fra en kollega, der var kommet til. Ude på parkeringspladsen forsøgte manden at åbne døren til en bil, der kom kørende ind på parkeringspladsen, men døren var låst.

Manden fortsatte herefter ud på Anelystvej, hvor han fik standset en bil, som han også forsøgte at komme ind i, men uden held. Han fortsatte videre til parkeringspladsen ved Bauhaus, hvor han fik held til at komme ind i en bil, hvor der sad en kvinde på førersædet. Kvinden skyndte sig ud af bilen, og flere vagter fik fat i manden, som de fik hevet ud af bilen og tilbageholdt, indtil politiet ankom.

Da politiet ankom til stedet, blev den 29-årige mand anholdt og sigtet for røveri, trusler på livet, overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af narkotika. Det viste sig, at den 29-årige mand var efterlyst til afsoning, så han blev kørt direkte i fængsel.

**

Ældre kvinder forsøgt svindlet af falske politifolk

Mandag fik Østjyllands Politi to anmeldelser fra ældre kvinder, der begge var blevet ringet op af mænd, som påstod, at de var fra politiet.

En 77-årig kvinde fra Lystrup blev mandag omkring kl. 13.30 ringet op af en person, som præsenterede sig som værende fra Helsingør Politi. På kvindens display kunne hun også se et telefonnummer, som passede med Helsingør Politis hovednummer.

Manden i røret fortalte kvinden, at der var en person, som forsøgte at oprette et lån i hendes navn på 30.000 kr. Den falske politimand bad derefter kvinden om at overføre pengene til en sikkerhedskonto ved politiet. Undervejs beroligede han hende desuden med, at samtalen ville blive optaget.

Kvinden flyttede derefter penge fra flere konti over på den konto, hun var blevet bedt om. Kort efter blev hun dog ringet op af sin bank, der fik kvindes konti spærret og vejledte kvinden til at anmelde bedrageriet til politiet.

 

Fra ”Holstebro Politi”

Senere mandag eftermiddag anmeldte en 70-årig kvinde fra Mårslet et lignende forsøg på svindel.

Den 70-årige kvinde var lørdag aften blevet ringet op af en mand, som fortalte, at han var fra politiet i Holstebro. Også denne gang svarede nummeret, manden ringede fra, til et rigtigt nummer til politiet i Holstebro.

Manden i røret fortalte denne gang, at kvindes konto var blevet hacket, og at hun derfor skulle sende ham sine kontooplysninger. Dette kunne kvinden dog ikke, da hun var dårligt seende. Hun bad derfor manden i telefonen om at ringe til sin søn i stedet.

Sønnen modtog aldrig et opkald, og det navn, manden havde opgivet, svarede ikke til nogen politiansatte. Hun fik derfor aldrig opgivet et kontonummer, og der blev ikke hævet penge på kvindes konti.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi ser desværre i tiden flere sager, hvor særligt ældre kvinder bliver snydt til at overføre penge eller udlevere deres kort og koder. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken, politiet eller andre myndigheder. Politiet vil ikke ringe og bede om dine kontooplysninger, eller om at du overfører penge, og svindlerne kan med teknologi få det til at se ud som om, de ringer fra et andet nummer, end de i virkeligheden gør.

Er man i tvivl om, hvorvidt personen i røret er den, de siger, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til hovednummeret og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er den, de siger. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til nogen i telefonen.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

500 kroner for fem ruller tape

Mandag kl. 14.26 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en strøgvagt, der havde set en mand stjæle fem ruller tape fra en udendørs udsalgsø tilhørende Flying Tiger på Telefontorvet i Aarhus C. Manden var efterfølgende steget på en bus.

Vagten løb hen til bussen og fik chaufføren til at holde døren og blive holdende på stedet, mens han gik igennem bussen. Helt bagerst fandt han manden, der forsøgte at gemme sig. Da vagten kom tættere på, kunne han se, at manden delvist sad på de stjålne taperuller, som han forsøgte at skjule mellem benene.

Vagten bad herefter manden om at følge med ind i butikkens baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da betjentene ankom til stedet, blev den 36-årige rumænske mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Han leverede taperullerne tilbage til butikken og fik i stedet en straksbøde på 500 kroner.

**

 

Gjorde sig uheldigt bemærket og endte med to sigtelser

En patrulje var mandag ved 22-tiden ved Q8 på Randersvej i Aarhus N i forbindelse med en anden politiforretning, da betjentene blev opmærksomme på en mand, der viste lidt for meget interesse for patruljebilen, der holdt parkeret tæt på. Betjentene løb hen mod manden, der med det samme vendte om og forsøgte at løbe væk.

Betjentene fik fat i manden, der så sit snit til at smide en lille pose fra sig, som viste at indeholde hash. Posen landede dog lige på den ene betjents støvle, og den 23-årige mand slap altså ikke for en sigtelse for narkobesiddelse.

Dette var han dog noget utilfreds med, hvilket han ved brug af flere skældsord også lod betjentene forstå. Han blev derfor anholdt og fik også en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

 

Viftede med ulovlig kniv

Mandag kl. 20.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person gik rundt ved Telefontorvet i Aarhus og viftede med en kniv. Da betjentene ankom til stedet, kunne de se en ung mand stå og vifte med en butterflykniv, hvorfor han blev bedt om at lægge kniven fra sig og lægge sig ned på maven.

Han gjorde, som han fik besked på, og den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. På grund af hans unge alder blev både hans mor og de sociale myndigheder orienteret om hændelsen.

**

 

Brand i tagplader på sommerhus

En gasbrænder til ukrudtsbrænding fik mandag kl. 12.01 fat i nogle tagplader på et sommerhus på Mols Bjerge Feriecenter. Branden var hurtigt under kontrol, og nåede ikke at gøre skade på andre bygninger.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 06.46 skete der et færdselsuheld i krydset Romalt Boulevard/Grenåvej i Randers SØ, da en 34-årig mandlig bilist ville foretage en u-vending og i den forbindelse blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 36-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 06.46 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. En 33-årig mandlig bilist foretog en katastrofeopbremsning, for at undgå at påkøre bilen foran, da der var kø på indfletningen til motorvejen. Den 33-årige nåede det dog ikke og kørte op i bagenden af den forankørende 54-årige mandlige bilist. Det fik skubbet den 54-åriges bil frem i bilen foran, ført af en 43-årig mand. Den 33-årige mand, som ofretog katastrofeopbremsningen, blev til sidst påkørt bagfra af en 29-årig mandlig bilist. Ingen kom til skade, men uheldet gav en del kø i morgentrafikken.

Mandag kl. 08.10 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør, da en 47-årig kvindelig bilist skulle flette ind på motorvejen. Kvinden var ved indfletning længst fremme, men blev ramt i siden af bilen af en 52-årig mandlig lastbilchauffør, som ikke gav tilstrækkeligt plads til sammenfletningen. Ingen kom til skade ved uheldet.

Mandag kl. 11.50 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Lundbergsvej i Ebeltoft. Bilens 22-årige kvindelige ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Mandag kl. 13.05 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Borup Byvej i Randers NV.

Mandag kl. 15.34 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Vestre Ringgade og Fuglebakkevej i Aarhus, da en 22-årig kvindelig bilist under et højresving påkørte en 57-årig mandlig cyklist. Manden blev kørt på hospitalet til nærmere kontrol, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade. Kvinden blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 16.02 skete der et færdselsuheld på Thorsagervej i Mesballe ved Ryomgård. En 18-årig mandlig bilist kom kørende i nordgående retning, da han pludselig kørte over i den modsatte kørebane og her kørte frontalt sammen med en 53-årig mandlig bilist. Den 53-årige blev kørt til undersøgelse på hospitalet, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 16.05 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ørsted Kærvej i Ørsted.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Dystrup Tværvej i Ørum Djurs begået mellem tirsdag den 19/10 kl. 12.00 og fredag den 22/10 kl. 10.00
  • På Carl Jensens Vej i Viby begået mellem lørdag den 23/10 kl. 12.00 og mandag den 25/10 kl. 20.30
  • På Nordstjernen i Randers NV begået mellem lørdag den 23/10 kl. 14.00 og mandag den 25/10 kl. 21.17

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi